skip to main content

Bij het Ford Museum Den Hartogh in Hillegom vindt u de grootste collectie Ford automobielen ter wereld. De collectie dankt zijn bestaan aan de verzamelwoede van de heer Piet den Hartogh.

Ford, een merk met visie
Henry Ford, uitvinder van de eerste Ford en degene die de auto betaalbaar maakte de gewone man, is reeds lang geleden overleden. Maar overal ter wereld rijden zijn geesteskinderen rond. Vaak liep Ford op bij nieuwe ontwikkelingen en ideeën. De naam is een begrip geworden. Heel vroeg al, want vrijwel iedereen weet wat een T-Ford is. Uit respect Ford en om die fraaie modellen van weleer het nageslacht te bewaren, ontstond de bijzondere collectie van het Fordmuseum. De grootste particuliere Fordverzameling ter wereld.

Een onstelbare collectie
Zelfs het Historical Ford Museum in het Amerikaanse Detroit is niet zo rijk gevuld als dit particuliere museum in Hillegom. Ongeveer 200 antieke Fords uit de periode 1903 tot 1949, allemaal met een eigen levensverhaal. Allemaal weer rijdend en in perfecte conditie.

De collectie bestaat uit een volledig overzicht van de vroege Fords, bestaande uit onder andere personenauto's, vrachtwagens, bussen, tankwagens, kiepwagens, brandweerauto's, een ziekenwagen, zelfs een popcornwagen en nog veel meer. Tevens herbergt het Ford Museum een grote collectie oldtimer motoren

Piet den Hartogh
Piets vader, Jacobus den Hartogh, startte in 1920 een transport bedrijf met een beurtschip en paard en wagen. Piet kwam daar al jong in dienst. Na verloop van tijd begon zijn vader met het kopen van Ford trucks. Deze wagens moeten een grote indruk op Piet gemaakt hebben. In 1956 kocht Piet zijn eerste eigen Ford. Sindsdien zijn er vele gevolgd. Overal ter wereld kocht Piet de verschillende automobielen. Met grote zorg zijn alle wagens in originele staat gebracht, en dat zijn ze nog steeds. Door gebrek aan ruimte opende Piet den Hartogh in 1997 het Fordmuseum.

Ford V8 cabrio fordmuseum hillegom

Ford T-ford groen Fordmuweum Hillegom

 

Ford museum den Hartogh Haarlemmerstraat 36  2181HC Hillegom  Tel: 0252-518118


© Copyright  |  Ford museum den Hartogh Hillegom  |  Pluslive Hillegom  |  NL  |  CMS Made Simple