skip to main content

Educatie in het Ford museum den Hartogh

 
Henry Ford had een bijzondere aanleg voor techniek. Hoewel zijn vader vond dat hij beter boer kon worden, koos Henry voor de techniek. Na de dood van zijn moeder Mary Ford, in 1876, zag Henry iets dat zijn leven zou veranderen. Hij zag een wagen die voortbewoog zonder paarden. Een stoommachine zorgde voor de aandrijving. Twee jaar later, in 1878, verliet hij het huis van zijn ouders en nam als 15-jarige jongen een baantje. Hij werkte als leerling in een smidse in Detroit waar stoommachines werden gerepareerd. Dat was de start van het inmiddels overbekende merk Ford.

In Hillegom staat de grootste en meest belangrijke collectie Ford's wereldwijd. Een enorm stuk cultuur waar leerlingen de sfeer, techniek en ontwikkeling kunnen beleven en meemaken. Leerlingen zijn van harte welkom in het Ford museum den Hartogh.

Er zijn diverse lesprogramma's ontwikkeld. Rechts ziet u de beschrijvingen van deze programma's. U kunt ze downloaden als pdf of naar de website gaan door er op te klikken. Reserveren kan uitsluitend via onderstaande linken.

 

 

Educatieprogramma's:

educatie Simon Stevin Ford museum hillegom bollenstreek

 

cultuur educatie Ford museum hillegom bollenstreek

 

Ford museum den Hartogh Haarlemmerstraat 36  2181HC Hillegom  Tel: 0252-518118


© Copyright  |  Ford museum den Hartogh Hillegom  |  Pluslive Hillegom  |  NL  |  CMS Made Simple