skip to main content
In het Ford Museum vindt u een mooi overzicht van de Lincoln productie.
Op 4 februari 1922 kocht Henry Ford de Lincoln fabriek voor 8 miljoen dollar. Tien maanden daarna nam zijn zoon Edsel het over. Onder zijn leiderschap groeide de verkoop. Ook voerde hij een aantal technische vernieuwingen in waaronder de toepassing van aluminium zuigers waardoor de auto's sneller werden. Ook qua design heeft hij zijn invloed laten gelden: de wagens kregen een langere wielbasis en een prachtige vormgeving.
 
In het Ford Museum vindt u een mooi overzicht van de Lincoln productie.
De gebroeders Leland waren de scheppers van de Lincoln, een auto waarvan alleen de merknaam in Amerika al goud waard was. Het merk is vernoemd naar Abraham Lincoln, Amerikaans president van 1861 tot 1865.
De fabriek was beroemd om de reinheid, die meer deed denken aan een modelslagerij dan aan een autofabriek. Niet alleen werden alle machines en werktuigen in een vlekkeloze staat gehouden, maar waren er ook altijd veertig schilders bezig de fabriek in schone staat te houden. Elk weekeinde werden alle vloeren, wanden en ramen schoongemaakt. Bepaalde werktuigen werden in geventileerde ruimten bewaard en mochten niet met de hand worden aangeraakt. De V-8 motor was zo goed, dat hij vanaf 1923 tot 1931 niet verandert hoefde te worden. Sinds Henry Ford de fabriek voor US $ 8.000.000,-- overnam in 1922, voornamelijk omdat de naam hem zo goed beviel, was er een eigen carrosseriefabriek. Edsel Ford hield zich met de vormgeving bezig. De Lincoln was een Amerikaanse prestigewagen, meer nog dan de Cadillac.
De Lincolns hadden een topsnelheid van ca. 120 / 130 km. p/u. De carrosserie is veelal gemaakt van aluminium en de spatborden van staal. Het gewicht is ca. 2.500 kg. Tot de afnemers behoorden koningin Maria van Roemenië, kroonprins Olav van Noorwegen en tal van Zuid-Amerikaanse staatshoofden. Maar ook gangsters als Al Capone uit Chicago beschikten over Lincolns. Al Capone verdiende goud aan de handel in drank tijdens de drankdrooglegging (1919 - 1933).

Lincoln fordmuseum den Hartogh Hillegom

ford museum embleem lincoln

Ford museum den Hartogh Haarlemmerstraat 36  2181HC Hillegom  Tel: 0252-518118


© Copyright  |  Ford museum den Hartogh Hillegom  |  Pluslive Hillegom  |  NL  |  CMS Made Simple