skip to main content

Op 20 maart en 6 november 2016 is er weer een  Modelauto & Automobilia Beurs voor West Nederland plaats in het Ford Museum in Hillegom. 

De Modelauto & Automobilia Beurs is een ruilbeurs voor verzamelaars van modelauto’s, autofolders, documentatie en verder alles wat met auto’s te maken heeft.
Het Ford Museum huisvest al diverse evenementen, daar past deze beurs heel goed bij.

Autohistorie
De Modelauto & Automobilia Beurs wordt georganiseerd door de Modelauto Krant in samenwerking met Willem Kuiper en Ferry Dierckxsens. “Het Ford Museum is natuurlijk een geweldige omgeving voor onze beurs”, zegt hoofdredacteur Ben van Roode van de Modelauto Krant. “Verzamelaars zijn allemaal autoliefhebbers. Dan is er geen mooiere plek om een beurs te houden dan een automuseum. Hier kun je je spulletjes kopen of ruilen terwijl je omringd bent door autohistorie.”

De entreeprijs voor de beurs is inclusief bezoek aan het hele museum.

Het aanbod op de beurs is zo breed mogelijk te maken. “We zijn in gesprek met verschillende groepen verzamelaars”, vertelt Ben van Roode. “We willen een beurs waar niet alleen modelauto’s worden aangeboden, maar bijvoorbeeld ook autodocumentatie. Op die manier is het een beurs voor alle autoliefhebbers.”

Modelauto & Automobilia Beurs, zondag 1 november, Ford Museum, Haarlemmerstraat 36, 2181 HC Hillegom.
Open voor publiek van 11:00 tot 16:00 uur.
Voor reserveringen, mail naar modelautobeurs@gmail.com


Nieuws
Modelautobeurs Fordmuseum HillegomZelf slotracen tijdens modelauto beurs Ford Museum
 
Hillegom, 20 februari 2016 – Het wordt druk tijdens de Modelauto & Automobilia Beurs op zondag 20 maart. Er is die dag een breed aanbod van modelauto’s en autodocumentatie. Bovendien is er een demonstratie van slotracing door SlipStream, een van de grootste clubs op dit gebied in Nederland. En buiten voor de deur is Cars & Coffee, het regionale trefpunt voor liefhebbers van klassieke auto’s, vrachtwagens en tweewielers.
 
Liefhebbers van autosport en van modelauto’s komen tijdens de Modelauto & Automobilia Beurs allemaal aan hun trekken. Want slotracing club SlipStream geeft tijdens de beurs een uitvoerige demonstratie. Hiervoor nemen de vrijwilligers van de club hun demonstratiebaan mee, die 9 meter lang is. Alle bezoekers krijgen de kans om zelf een rondje te racen op deze baan. Voor velen zal dit een kennismaking met iets heel nieuws zijn, voor sommige ouderen is het jeugdsentiment.
 
Beginnende verzamelaars
De beurs wordt twee maal per jaar gehouden en is een trefpunt voor verzamelaars en liefhebbers van modelauto’s. Vanuit de wijde omtrek komen ze naar het Ford Museum in Hillegom om modelauto’s aan te bieden. We hebben het dan over modelauto’s in alle schalen en in elke prijsklasse. De beginnende verzamelaar van modelauto’s moet dan ook zeker een kijkje nemen op deze beurs. Ook liefhebbers van autodocumentatie, zoals autofolders, persmappen en technische handboeken, weten de weg naar de beurs inmiddels te vinden.
 
Oldtimers
Net als bij de vorige editie van de beurs is er weer een Cars & Coffee op het parkeerterrein voor het Ford Museum. Hier kunnen eigenaren van oldtimers vanaf 30 jaar oud elkaar ontmoeten. Veel klassieke auto’s hebben de wintermaanden in de stalling doorgebracht. Maar hun eigenaren kunnen vaak niet wachten om weer de weg op te gaan. Tijdens de Cars & Coffee bij het Ford Museum zijn ze van harte welkom. Voor elke oldtimer zijn er twee toegangskaartjes beschikbaar voor de Modelauto & Automobilia Beurs. Daarmee krijgen ze ook korting op een toegangskaartje voor het Ford Museum.
 
Korting
De Modelauto & Automobilia Beurs en de Cars & Coffee vinden plaats op zondag 20 maart van 11.00 uur tot 16.00 uur. Bezoekers van de Modelauto & Automobilia Beurs betalen € 3,00 entree per persoon. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene.
Met het kaartje van de beurs krijgt u ook gereduceerd tarief (€ 7,50) op een kaartje voor het Ford Museum. Tijdens deze dag is natuurlijk het restaurant van het Ford Museum geopend.
Slotracen ford museum hillegom

Modelauto's modelautobeurs ford museum hillegom

modelautobeurs hillegom ford museum

Ford museum den Hartogh Haarlemmerstraat 36  2181HC Hillegom  Tel: 0252-518118


© Copyright  |  Ford museum den Hartogh Hillegom  |  Pluslive Hillegom  |  NL  |  CMS Made Simple